Главная Новости

Розрахунок категорії приміщень за вибухопожежною та пожежною небезпекою

Опубликовано: 27.08.2021

Вогонь - це неконтрольоване горіння речовин в навколишнє середовище, заподіяння великої матеріальної шкоди навколишньому середовищу, заподіяння шкоди життю та здоров'ю людини, суспільства і держави.

Найбільш серйозні, небезпечні пожежі виникають на легкозаймистих об'єктах і об'єктах з іншими вражаючими факторами (вибух, скупчення отруйних речовин і т. Д.). Також існує ризик загоряння в місцях масового скупчення людей.

Дії фактора загоряння

Наслідки пожежі залежать від дії факторів. До них відносяться:

  • прямий вплив горючої речовини на вогонь;
  • Віддалене вплив високотемпературних предметів і предметів за рахунок радіації;
  • Отруєння ароматичним газом в зоні горіння;
  • Отруєння токсичними продуктами при горінні;
  • Травми або загибель людей через обвалення конструктивних елементів будівель.

Лісові пожежі

Лісові пожежі охоплюють велику територію в суху погоду і вітер. У спекотну погоду, якщо немає дощу, лісу висихають, і будь-який необережний пожежа може швидко поширити вогонь. Найбільш легкозаймисті лісові рослини - сосна, листяні дерева, лишайники, собачі ягоди, ялівець та ін. Застосовується. Дерева на сухих піщаних грунтах найбільш поширені і швидко розростаються, але їх легше загасити. Опале листя, кущі та суха трава в хвойних лісах викликають небезпечні пожежі. Вони завдають великої шкоди.

Промислові пожежі

Основними причинами виникнення промислових пожеж є порушення технологічної експлуатації обладнання, вихід з ладу електрообладнання, погана підготовка обладнання до ремонтних робіт, самозаймання різних матеріалів і т, докладніше дізнатися Розрахунок категорії приміщень за вибухопожежною та пожежно небезпеки . д. застосовується.

Щоб запобігти загорянню під час вибуху, необхідно запобігти утворенню джерела загоряння, не допускаючи утворення легкозаймистою вибухонебезпечних середовищ.

Пожежна безпека

Пожежна безпека - це запобігання можливості загоряння і прийняття необхідних заходів для усунення негативного впливу пожежної небезпеки на людей, будівлі і майно в разі його виникнення.

Пожежна безпека забезпечується протипожежними заходами та активної протипожежним захистом. Профілактика пожежі - це комплекс заходів, спрямованих на запобігання або зменшення наслідків пожежі. Активна протипожежний захист - це міра, що забезпечує активну боротьбу з небезпеками пожежі або вибуху.




Рузанна Гаспорова
27.08.2023 в 07:13
Огнестойкость (E) - это способность конструктивного элемента, который выполняет разделяющую функцию, противостоять действию огня только с одной стороны, не передаваясь на неотапливаемую сторону проникновением пламени или горячих газов. Они могут воспламенить либо неотапливаемую поверхность, либо любой материал, прилегающий к этой поверхности (EN 13501-2).

Все комментарии
rss